Проверявайте лесно въздушното налягане в гумите си!

П

Налягането в гумите е един от най-добрите и най-лесните начини да се уверите, че автомобилът ви работи в отлично състояние. Лесно е, защото не изисква почти никакви технически умения за използване. Това е най-доброто, защото можете да спестите доста пари за гориво. Също така, когато гумите ви са напомпани правилно, получавате по-добър пробег на бензин; плюс, гумите ви ще издържат по-дълго. Когато гумите са напомпани, те обикновено се износват на грешните места. Гумите са направени специално, за да бъдат издръжливи на местата, където автомобилът оказва най-голям натиск върху гумата. Това е центърът на гумата. Когато гумата ви е напомпана, част от страничната стена на гумата започва да се удря в земята. Тези странични стени не са изградени за постоянен контакт със земята. Те са изградени, за да издържат на различен тип натиск.

Дори с лекотата на следене на налягането в гумите и всички предимства, които идват с него, това е едно от най-често преглежданите неща на автомобил или камион. Хората просто не мислят за това. Плюс това, проверката на налягането върху всяка гума може да бъде болка. Трябва да закупите специално оборудване, което притискате към клапана на гумата, което след това измерва налягането. Трябва да се качите на земята, да свалите капачката на клапана и да направите всичко това за всяка една гума. Това може да се превърне в изтощителен проект, когато имате повече от 4 колела, като например на дом на колела или камион. Дори само с 4 колела може да бъде досадно нещо.

За щастие има наличен електронен монитор за налягане в гумите или TPMS. A система за наблюдение на налягането в гумите системата измерва налягането във всяка от вашите гуми и го прави без никаква работа от ваша страна. Всичко, което трябва да направите, за да заработи тази система, е да инсталирате малък сензор за налягане на всяко от стъблата на клапаните (замества капачките на клапаните). Тези сензори изпращат налягането в гумите към централно устройство (“Монитор”), което е в състояние да покаже налягането на вашите гуми по ваша команда. Можете да превъртате през всяка една гума на автомобила си и да знаете коя трябва да се напълни, дори докато шофирате по пътя. Той също така автоматично предупреждава за гуми с ниско и високо налягане.

Една от най-добрите системи там е системата PressurePro; лесно е да се настрои и използва. PressurePro, произведен в САЩ, има репутацията на надежден и ви осигурява най-точното налягане в гумите. Те имат интуитивно управление и ще улеснят измерването на налягането върху гумите на вашия автомобил, отколкото някога сте предполагали.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta