Летене с бебето – съвети, за да направите пътуването ви приятно

Л

И така, ще се качите на самолет с вашето бебе. Преди да отидете на полет в САЩ, трябва да разберете правилата и разпоредбите за безопасност на конкретната авиокомпания и Федералната авиационна администрация (FAA). Тези правила уреждат какво можете и какво не можете да правите с детето си в полет. Повечето вътрешни авиокомпании следват следните насоки:

  • На възраст под 40 паунда или две години, едно дете трябва да бъде носено в скута на платящ пътник, или трябва да е в детска количка като столче за кола или някакъв друг конвертируем ограничител. Също така, те трябва да бъдат разположени на седалката на прозореца на неизходен ред. Системата за обезопасяване на деца трябва да има етикет за одобрение на FAA и трябва да бъде здраво закрепена в самолетната седалка с помощта на предоставения колан.
  • Всички деца над 40 килограма трябва да имат свои собствени седалки и да носят предоставения предпазен колан ниско и плътно през бедрата. Не са разрешени допълнителни седалки.

Бебе на борда

Докато пътувате с бебе, имате един от двата избора. Първият е да носите бебето си и да пътувате с него в скута си. Авиокомпанията ще ви позволи да носите бебето си в слинг или носител, докато самолетът е в полет. Въпреки това, по време на излитане, турбуленция със включен знак за обезопасителен колан и кацане, те ще изискват от вас да свалите носача (или прашката) и да държите бебето си в ръцете си. Ако изберете тази опция, ще бъдете задължени да закупите само един билет на самолетната седалка, но тази опция трябва да вземе предвид очевидни проблеми с безопасността, тъй като те ще бъдат задържани само във вашите ръце. Някои авиокомпании може да не разрешат тази опция.

Вторият избор е да вземете седалка за кола, одобрена от FAA. На такава столче за кола трябва да има залепен някъде стикер в този смисъл; обикновено можете да го намерите от долната страна на седалката. Ако на вашата седалка за кола няма прикрепен стикер, ще трябва да се обадите на производителя и да попитате дали притежаваната от вас седалка за кола е одобрена от FAA.

Ако столчето за кола на вашето бебе е одобрено, вие ще го носите със себе си в самолета и ще го поставите на седалката до вас. Тази опция за пътуване изисква да закупите допълнително място за детето си, въпреки че може да имате възможност да получите отстъпка или безплатно място в полет без пренаселено място, ако поискате. Превозвачът трябва да е на седалка на прозореца, за да не пречат на другите пътници да влизат и излизат от местата си. Освен това се уверете, че не е по-широк от шестнадесет инча, колкото е ширината на повечето авиокомпании.

Ако тръгнете по този маршрут и пътувате сами с бебето си, бързо ще осъзнаете колко свръхчовешки усилия ще са ви необходими, за да носите столчето за кола, ръчния си багаж и бебето си! Опитайте това вместо това: Носете преден носач като Snugli или Baby Bjorn с безопасно бебе отвътре, след това закрепете столчето за кола на гърба си с помощта на Cheeky Monkey Pac Back. По този начин пак ще имате свободни двете си ръце.

Възможности за летене за по-възрастни бебета

Ако бебето ви е между 22 и 44 килограма, имате на разположение три възможности. Първият е да държите детето си на възраст под две години в скута си. Това е същият сценарий, както ако детето ви е било още и бебе. Втората опция отново е да се използва одобрена от FAA столче за кола, което ще бъде закрепено в седалката на прозореца на самолета.

Третата и нова опция е сбруя, известна като полетен сбруя CARES. Това ограничение, лесно съхранявано във вашия ръчен багаж или чанта, може да се използва вместо столче за кола от деца между 22 и 44 паунда или от 1 до 4 години. Сбруята е одобрена от FAA за полет и е много по-малко обемиста, отколкото да се опитвате да носите столчето на колата си на летището и в самолета. Въпреки че полетът на CARES може да бъде малко скъп на около $ 75, той също така гарантира, че детето ви е възможно най-безопасното, което според мен е безценно.

Летенето с вашето бебе или дете може да изглежда като плашещ процес. Въпреки това, с някои изследвания и планиране, вие и вашето бебе можете да бъдете щастливи и в безопасност в самолета. Винаги проверявайте при авиокомпанията, с която ще летите, за да сте наясно с други правила и разпоредби. Това обикновено може да бъде намерено на техния уебсайт. Успешно и щастливо пътуване!

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta