Основни съвети за шофиране на тийнейджъри

О

Нищо чудно, че шофьорите на тийнейджъри (особено между 16 и 19) отчитат повече автомобилни инциденти, отколкото други възрастови групи. Този жалък сценарий се усложнява допълнително от факта, че родителите не въвеждат внимателно привилегиите за шофиране, а последните статистически данни също не показват обрат на тази плачевна тенденция.

Добрата новина обаче е, че повечето автомобилни инциденти с участието на тийнейджъри могат да бъдат предотвратени, ако могат да бъдат възприети само някои техники за безопасно шофиране. Подобни техники, когато бъдат приети, не само ще увеличат шансовете ви за безопасност на пътя, но също така ще ви дадат лоста по отношение на това да имате по-достъпна автомобилна застраховка. Има много важни съвети за безопасно шофиране за тийнейджъри, които, ако бъдат използвани, могат значително да сведат до минимум шансовете за сериозна катастрофа заедно с вашите пътници. Точно преди да разгледаме някои идеи, които могат да превърнат един тийнейджър в компетентен и сигурен шофьор, е задължително да проучим някои изумителни статистически данни за този проблем;

Смъртта на превозни средства като обществена грижа сред тийнейджърите

Първият път зад волана за повечето тийнейджъри идва с голямо безпокойство. Това вероятно обяснява защо автомобилните катастрофи са на първо място в списъка на убийците сред тийнейджърите, като пътниците са изкупителната жертва най-често. В подкрепа на това твърдение няколко проучвания показват, че повече от 50% от тийнейджърите, които не са оцелели при автомобилна катастрофа, са пътниците, които обикновено не носят предпазните колани. CDC (Център за контрол на заболяванията) през 2013 г. разкри шокиращ доклад, в който 2163 тийнейджъри на възраст 16-19 години загубиха живота си в автомобилни инциденти и почти 250 000 получиха медицинска помощ след участие в автомобилна катастрофа. Анализът на тези шокиращи статистически данни показва ежедневна смъртност от 6 на ден, което е доста тревожно.

Освен това CDC съобщава, че докато по-младите американци на възраст 15-24 години отговарят за около 14% от населението, те причиняват 30% от свързаните с автомобила разходи, което е ужасяваща оценка. Този висок процент на катастрофи на тийнейджърите (в диапазона 16-19) ги прави най-рисковата / податлива възрастова група шофьори в САЩ. мъжете тийнейджъри шофьори са с повече от 300% по-голяма вероятност да бъдат замесени в произшествие, отколкото тези шофьори на възраст над 20 години.

Поради това, поради тези смразяващи статистически данни, някои родители прибягват до отказ, за ​​да позволят на децата си да получат лиценз до 18-годишна възраст и да станат законни пълнолетни. На този етап трябва да се подчертае, че не всички тийнейджъри на тази възраст биха получили всички необходими преценки, произтичащи от опита. От друга страна, някои проблемни родители, които разполагат с парите, биха могли да решат да инсталират строг контрол на ефективността, който не позволява прекомерна скорост и агресивни маневри.

В допълнение към опасните ситуации на шофиране, представени от тийнейджърите, противоречивият дебат за това кой пол е по-добрият шофьор. За тийнейджърите между 16 и 19 години обикновено няма основа за сравнение. Мъжете тийнейджъри са най-смъртоносните шофьори, тъй като удвояват честотата на катастрофите в сравнение с жените си. Друг огромен рисков фактор са пътниците в колата, които често изкушават децата да демонстрират рисковано поведение и да карат диво – опасна практика, която обикновено води до инциденти с катастрофи и преждевременна смърт.

Изследванията показват, че рискът се увеличава с увеличаване на броя на младите пътници. Следователно, ако видите кола, пълна с 5 или 6 тийнейджъри, дайте им доста място, тъй като има шанс те да правят опасни маневри с тревожна скорост. Тези рискови млади шофьори често подценяват тежките условия като лед и дъжд и се редуват, за да ускорят или дори да пропуснат спирачния път. Те също така по-често се отбиват на вратата и участват в глупави действия като разговори по телефони, изпращане на текстове и разговори с приятели в колата, докато са на магистралите.

Сякаш това не е достатъчно, най-тъжните твърдят, че има смърт, свързана с алкохола на тийнейджъри. Над 70% от смъртните случаи на тийнейджъри на възраст между 15 и 20 години са склонни към консумация на алкохол. Най-новите закони за възпиране на шофирането в нетрезво състояние изглежда работят с възрастни хора, но младежите все още поемат огромни рискове зад волана и шофират в нетрезво състояние. Това изключително опасно поведение не само излага на риск шофьора и пътниците, но и всички останали, които споделят пътя с тези егоистични шофьори.

Предотвратяването на тези шансове е, че тези тийнейджъри са способни да бъдат запалени шофьори, ако се осветят и практикуват защитно шофиране, като по този начин им позволяват да изградят увереност и опит.

Съвети за безопасно шофиране за млади шофьори

1. Носете колана си по всяко време

Важно е новите шофьори да определят темпото, за да станат добри модели за подражание, тъй като на много тийнейджъри все още им е неудобно да поставят предпазен колан. Това схващане е не само слабо, но може да бъде и смъртоносно. Уверете се, че носите предпазния колан по всяко време, независимо от възрастта си.

2. Не смесвайте наркотици и алкохол с шофиране

Обсъждането на опасностите от употребата на наркотици и алкохол играе голяма роля, когато става въпрос за безопасно шофиране. Ако сте под 21 години, тогава е противозаконно да се дрогирате / консумирате алкохол и още по-лошо да седнете зад волана пияни. За да избегнете нарушено шофиране, стойте далеч от наркотици / алкохол и шофиране през цялото време!

3. Запишете се за сертифициран курс по безопасност

Проверката дали вашата застрахователна компания предлага програма за безопасно шофиране е друга смела стъпка за наблюдение на начина, по който тийнейджърите шофират, и да ви предупреди (като родители) за всяка опасна практика на шофиране. Тийнейджърите могат да бъдат арогантни и да мислят, че знаят всичко за шофирането през първия ден зад волана. Има обаче толкова много добра информация, която трябва да се научи; като техните отговорности като млади шофьори, важни защитни стратегии за шофиране, както и последиците от неотговарянето на целевите очаквания. Освен това, ако вашият тийнейджър завърши този сертифициран курс, може да имате право на отстъпка от 5% или повече върху разходите си за автомобилна застраховка.

4. Не шофирайте, докато сте изтощени

Въпреки че не е толкова вредно като DUI, сънливото шофиране може лесно да убие. Ако се почувствате износени, спрете веднага и подремнете бързо или сменете драйверите.

5. Спазвайте всички закони за движение – особено Ограниченията на скоростта

Шофирането с превишаване на скоростта е голям убиец на тийнейджърите. Ограниченията на скоростта са налице с мотив, така че спазвайте ги. Освен това, колкото повече им се подчинявате, толкова по-зрели стават вашите шофьорски нагласи. Ако метеорологичните условия са неблагоприятни, забавете и винаги карайте внимателно.

6. Разпознайте опасностите от разсеяното шофиране

Повечето младежи на практика имат удобни смартфони по време на шофиране. Тези устройства нараняват и убиват хиляди тийнейджъри шофьори всяка година, тъй като те винаги се обаждат или изпращат съобщения зад волана. Ако шофирате, изключете мобилния си телефон и го оставете така, докато излезете от колата. Не използвайте мобилен телефон на пътя, тъй като този неизискващ съвет може да ви спаси живота. Други разсейващи фактори като слушане на музика (с най-голяма сила на звука) и чат с приятели също трябва да бъдат сведени до минимум.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta