Факти и съвети за количка

Ф

Знаете ли, че първите колички се появяват в началото на 1700-те? През това време наличието на количка означаваше, че се радвате на удобен начин на живот. След това повечето граждани използваха своята количка или „бъги“, за да се носят и да показват най-новия член на семейството си. Въпреки че много родители все още използват количка, за да покажат бебетата си днес, не е нужно да сте член на аристокрацията, за да притежавате количка. Още по-добре, повечето от днешните колички са леки и удобни за транспортиране от едно място на друго.

Важни условия за количка

Ако планирате да закупите количка в близко бъдеще, има някои важни условия за количка, с които трябва да се запознаете. Те ще ви помогнат по време на процеса на подбор. Някои важни термини включват:

  • Пет-точков колан – това е сбруя, която фиксира не само в скута, но и върху раменете на детето ви. Триточков колан се закопчава в скута на вашето дете, подобно на традиционния предпазен колан. Въпреки че и двете са важна характеристика за безопасност за всяка количка, петточковият колан се счита за по-безопасен избор.
  • Колела за всички терени – тези колела, за разлика от пластмасовите си колеги, приличат на обикновени велосипедни гуми. Те обикновено са много по-светли от традиционните гуми за колички. Повечето колички за джогинг или упражнения имат колела за всички терени. Някои вагони също ги имат. Те са отличен избор, ако планирате да разхождате или джогирате бебето си над чакъл или друг по-малко от гладък терен.
  • Регулируем сенник – това е частта от количка, която се сгъва, за да предпази бебето ви от слънцето и вятъра. Някои също са достатъчно големи, за да предпазят бебето ви от дъжда. Повечето колички за чадъри не се предлагат с балдахин. Ако планирате да си купите детска количка, потърсете такава с голям регулируем сенник, за да предпазите детето си от вятъра, докато тича.
  • Ръчна спирачка – това е спирачка на щангата на количката, а не на едно от колелата. Ръчната спирачка е често срещана характеристика в повечето колички за упражнения и е полезна, ако се наложи внезапно да се счупите, докато бягате.

Съвети за безопасност на количката

Най-важното съображение при закупуване на количка е безопасността. Не искате да купувате количка само защото изглежда добре … искате такава, която е безопасна. За щастие повечето модели на върха не само изглеждат добре, но и осигуряват важни функции за безопасност. Ето само няколко съображения, когато търсите безопасна количка за вашето бебе:

  • Винаги избирайте количка с трайна рамка. Основата трябва да е достатъчно широка, за да не може бебето ви да преобърне количката.
  • Уверете се, че количката разполага с три или пет точкови колани и винаги прикрепвайте детето си на място, когато карате.
  • Потърсете количка, която има Асоциация на производителите на непълнолетни продукти или JPMA за кратко одобрение. Това означава, че количката е предварително инспектирана и отговаря на основните изисквания за безопасност.

Никога не трябва да оставяте дете в количка без надзор дори за секунда. Никога не се знае кога нещо може да се обърка. Въпреки това, ще откриете, че повечето колички осигуряват достатъчно сигурност и сигурност за вашето новородено.

Удължаване на живота на вашата количка

Никой не иска да купува нова количка година след година. По този начин, когато получите вашата количка, искате да вземете някои стандартни предпазни мерки, за да избегнете ненужно износване. Първо и преди всичко, уверете се, че избягвате ненужно грубо боравене с вашата количка. Трябва да сгънете и разгънете количката си с малко блъскане. Не искате да оставяте количката си навън по време на лошо време, тъй като това може да допринесе за ръжда и износване.

Ако купувате количка с подвижна материя, не забравяйте да я перете от време на време, за да бъде свежа и нова. Уверете се, че ако имате количка за джогинг, държите гумите напомпани правилно. Това ще помогне за предотвратяване на ненужни течове или изскачания в средата на бягане. В един или друг момент имайте предвид, че всички колички изпитват известно износване. Като прилична кола, с течение на времето количка може да се изхаби малко. Колкото по-добре се грижите за вашата количка обаче, толкова по-дълго ще ви издържи и толкова повече радост ще изпитвате от нея година след година.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta