Как компютрите се възползват от обществото

К

Компютрите са прекрасни машини. Те са навсякъде и обществото зависи от тях, за да управлява нашия свят. Не е чудно, че компютрите имат почти неограничени приложения и че те се размножават с постоянна скорост. Много от тези приложения са в полза на обществото пряко или косвено. Трите най-важни начина, по които компютрите са в полза на обществото, са чрез създаване на повече професии в областта на информационните технологии, създаване на нови функции за автомобилна безопасност и отваряне на новаторски комуникационни методи. Понастоящем съществуват много други полезни функции на тези машини, като използването им за диагностициране на пациенти, провеждане на симулации на времето за прогнозиране на бъдещи модели на времето и изчисляване на големи, сложни масиви от данни. С появата на нови приложения за компютърни системи, ползите от обществото ще се получат от тях.

Създаването на повече професии в областта на информационните технологии (ИТ) е пропорционално свързано с това колко нови компютърни системи са въведени в употреба. Тъй като новите компютри се продават на потребителите, търсенето на повече ИТ професии ще се увеличи, защото потребителите ще се нуждаят от тези специалисти, за да поддържат, надграждат и ремонтират новите си компютърни системи. . По-голяма заетост се предоставя и при откриване на нови компютърни приложения. Това има смисъл, тъй като новите приложения изискват нови професионалисти, обучени да се справят с конкретното приложение. Например, когато беше въведена световната мрежа, се появиха много нови професии. Някои от тези професии варират от дизайнери на уебсайтове и администратори на сървъри до онлайн търговци. Тези фактори показват, че компютрите се възползват пряко от обществото чрез създаване на нови професии в областта на информационните технологии, което е жизненоважно за развитието на работната сила на всяка държава.

Компютрите бяха въведени в автомобилите в края на деветнадесети век, за ефекти като контрол на функциите на двигателя, впръскване на гориво и синхронизиране на светлинните сигнали. Едва наскоро компютрите започнаха да играят роля, за да помогнат за спасяването на живота на хората, като позволиха на производителите на автомобили да създават нови функции за автомобилна безопасност. Въздушните възглавници са изключително важна характеристика за безопасност в автомобила. Компютърът е разположен в волана на автомобил, който е оборудван с въздушни възглавници и е единственото устройство, което може да сигнализира въздушните възглавници да се задействат в случай на инцидент. Според McCormick (1999) е оценка, че “между 1990 и 1997 г. въздушните възглавници са спасили около 150 човешки живота в Канада. В САЩ Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) изчислява, че към 1 септември въздушните възглавници 1999 г., са спасили живота на над 4600 американци, замесени в автомобилни катастрофи. ” Това не би било възможно без компютърни системи. Друга популярна функция за безопасност е антиблокиращата спирачна система или ABS. Целта на антиблокиращата спирачна система е да спре автомобила да блокира гумите си, което е доказано, че значително увеличава контрола на водача при потенциална катастрофа. Тези функции за безопасност се оказаха полезни за обществото благодарение на компютрите, като намалиха броя на автомобилните произшествия и броя на смъртните случаи, участващи в такива произшествия.

Обществото зависи от бързите и надеждни комуникации. Компютрите ни позволиха да отворим новаторски комуникационни методи, които отговарят на тези зависимости. Един комуникационен метод е известен като електронна поща (електронна поща). Имейлът се превърна в често срещана форма на комуникация, тъй като е безплатен, надежден и най-важното невероятно бърз. Поради естеството на електронната поща, която е електронна информация, тя разчита на компютри за доставка и получаване на съобщения. Друг популярен метод за комуникация с бърз напредък са незабавните съобщения или IM. Според проучване (Shiu & Lenhart, 2004) “53 милиона американски възрастни използват незабавни съобщения и неговата привлекателност е особено очевидна сред младите възрастни и ентусиастите на технологиите.” Подобно на електронната поща, незабавните съобщения позволяват на много хора да си изпращат текстова информация едновременно. Тази форма на комуникация е подобна на телефонен разговор, но използвайки електронен текст като носител вместо гласа на човек. Тъй като незабавните съобщения се основават на електронен текст, зависи от компютърните системи да работят, тъй като те са единствените устройства, способни да предават и манипулират електронни данни. И двата нови метода за комуникация сближават хората в глобален смисъл и това е от полза за обществото.

Непрекъснато ще се появяват нови проблеми за обществото и в резултат на това компютрите ще се прилагат за такива проблеми. Тези машини са работните коне на бъдещето и като такива, обществото ще зависи до голяма степен от тях. Както беше посочено, трите най-важни начина, по които компютрите са в полза на обществото сега, са чрез създаване на повече професии в областта на информационните технологии, разработване на нови функции за автомобилна безопасност и отваряне на новаторски комуникационни методи. Следователно компютърните системи се оказаха голяма полза за обществото чрез тези три примера и обществото ще продължи да зависи от предимствата, които тези системи предоставят в бъдеще.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta