5 решаващи съображения за закупуване на гуми

5

Покупката на нова гума не е нещо, което трябва да се приема с лека ръка. Гумите са голяма инвестиция и те играят решаваща роля за безопасността, надеждността и производителността на вашия автомобил. Ето какво трябва да помислите, преди да вземете решение за покупка.

Препоръчителен размер

Производителят на вашия автомобил препоръчва определен размер гуми за оптимална производителност и безопасност. Тази информация обикновено е налична в ръководството на вашия собственик и обикновено е прикрепена към метална плоча от вътрешната страна на шофьорската врата. Изберете такъв с подходящата височина, ширина и пропорция за вашия автомобил. Също така инвестирайте в набор от съответстващи гуми за възможно най-доброто шофиране. Подходящите по размер джанти могат да подобрят управляемостта на вашия автомобил и пробега му.

Гаранции и подробни детайли

Повечето нови гуми включват гаранции за пробег, които покриват неща като дефекти и повреди. Тези гаранции варират в зависимост от типа, производителя и търговеца. Потърсете такъв, който покрива поне 50 000 мили шофиране, и винаги четете финия шрифт за подробности относно възможните разходи за подмяна, ограничения и други условия, за да осигурите най-добрата стойност. Някои гаранции включват и безплатни услуги за поддръжка и ремонт на плоски площи за повече спокойствие.

Дати на производство

Гумите може да започнат да се изветряват и да се износват, преди някога да стигнат до колата ви. Горещите среди, както много складове, са особено тежки за тях. Проверете новите колела, преди да се ангажирате да закупите, за да се уверите, че комплектът има много живот. Според повечето експерти по безопасност и производителите на автомобили те издържат около шест години, не повече от десет, независимо от условията на шофиране. Датата на производство е включена в кода на гумите. Това е четирицифреното число в края на информацията за департамента по транспорт на гумата, състоящо се от две цифри, които съответстват на седмицата и две цифри, които отнасят годината.

Климат и метеорологични условия

Местните метеорологични условия и типичните условия за шофиране играят съществена роля, за да ви помогнат да изберете най-добрия тип колела. Всесезонните колела обикновено са най-доброто решение, ако живеете някъде, където има снежна зима и дъжд през цялата година. Сравнете рейтингите за спирачния път, сцеплението и стабилността. Най-добре е да изберете модела, който най-добре отговаря на вашата типична среда за шофиране.

Личен стил на шофиране

Вашите лични предпочитания и навици на шофиране също са важни, когато избирате нов комплект колела. Потърсете ниско съпротивление при търкаляне, за да получите най-добрия пробег на бензин в града, или изберете по-високи оценки на скоростта, ако прекарвате по-голямата част от пътуването си по магистралата.

Правилният комплект гуми може да запази семейството ви в безопасност и да направи времето за шофиране по-приятно. Отделете време, за да проучите възможностите си и обсъдете вашите нужди с опитен търговец, преди да купите нов комплект.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta