Honda срещу Toyota: Битката за номер едно

H

Toyota Camry и Honda Accord са двата най-продавани леки автомобила, продавани в САЩ. Кой ще бъде номер едно тази година? Бойните линии са изтеглени и потребителите имат шанс да определят резултата. Нека да разгледаме какво прави тези автомобили толкова популярни сред американските шофьори.

Допреди десет години американските автомобили доминираха на пазара с предложения от Ford или Chevrolet, които редовно осигуряваха първото място. Поредица от скучни и лошо изработени модели от местните гиганти предостави на чуждестранните производители на автомобили уникална възможност да изтръгнат контрола върху пазара на леки автомобили. Оттогава Toyota Camry и Honda Accord се борят за първото място с американски модели, които са на трето място.

Както Honda Accord, така и Toyota Camry се отличават с високо качество, достъпност, усъвършенстване и издръжливост. Акордът е по-лъскав от двете, въпреки че Camry Solara, купе версията на Toyota, е по-спортна от стабилния си седан.

Honda Accord: За 2006 г. споразумението получава значителен край. Преработен от нулата, екстериорът на Accord е още по-елегантен от преди и интериорът му също е освежен, като новият инструментален панел е ключовият фактор в обновената кабина. Базовият Accord разполага с 2.4-литров i-VTEC 4-цилиндров двигател, свързан с 5-степенна трансмисия. Двойно окачване на окачването, въздушни възглавници за предни и странични удари и ABS са някои от стандартните опции за Accord. Базовите модели започват от $ 18 225 с напълно заредени Accords, продавани на дребно до високите 20-те години.

Toyota Camry: 2006 Camry е оборудван с 2.4-литров 16-клапанов DOHC 4-цилиндров двигател, съчетан с 5-степенна ръчна скоростна кутия. Електрически прозорци, климатик, AM / FM / CD плейър с 6 високоговорителя, са някои от важните стандартни функции на Camry. Базовият MSRP е $ 18,445 с напълно заредени Camrys, продавани на дребно до средата на 20-те години. Camry за последен път е рестайлиран през 2002 година.

Общите продажби до момента тази година предполагат, че битката отново е много тежка, като може би само няколко хиляди продажби в крайна сметка разделят двата модела. С актуализирания Accord, който вече е в комбинацията, Honda има най-голям шанс да спечели тазгодишната битка.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta