سه شنبه، 28 مهر 1405

استقلال تاج را از پرسپولیس گرفت؛ آبی‌ها دوباره بهترین تیم تاریخ لیگ برتر شدند

57 دقیقه قبل
بازدید: 101
کد خبر: 000542071
0
استقلال تاج را از پرسپولیس گرفت؛ آبی‌ها دوباره بهترین تیم تاریخ لیگ برتر شدند

به گزارش خبرنگار ورزشی ایونا به نقل از ورزش سه ,رقابت‌های هفته نهم لیگ برتر فوتبال ایران با یک اتفاق مهم در جدول تجمیعی تاریخ این مسابقات همراه شد. استقلال با پیروزی یک بر صفر مقابل گل‌گهر سیرجان، بار دیگر عنوان تیم اول جدول امتیازات تاریخ لیگ برتر را به دست آورد و بالاتر از پرسپولیس قرار گرفت.

آبی‌پوشان که برای رسیدن به این جایگاه به سه امتیاز مسابقه مقابل تیم تحت هدایت مهدی رحمتی نیاز داشتند، با کسب پیروزی توانستند مجموع امتیازات خود را از ابتدای رقابت‌های لیگ برتر به ۱۳۸۷ برسانند. به این ترتیب، استقلال با اختلاف یک امتیازی نسبت به پرسپولیس، صدرنشین جدول تاریخی فوتبال ایران شد.

این اتفاق در حالی رخ داد که پرسپولیس تنها چند ساعت پیش از مسابقه استقلال، با پیروزی سه بر صفر مقابل مس شهربابک، موقتاً به صدر جدول رسیده بود. سرخ‌پوشان امتیازات خود را به ۱۳۸۶ رسانده و از استقلال پیشی گرفته بودند، اما برد آبی‌ها مقابل گل‌گهر دوباره شرایط را تغییر داد.

مقایسه استقلال و پرسپولیس در جدول تاریخی لیگ برتر

استقلال و پرسپولیس هر دو تاکنون ۷۶۳ مسابقه در تاریخ لیگ برتر برگزار کرده‌اند، اما آمار برد، مساوی و شکست این دو تیم تفاوت‌هایی دارد.

استقلال با ۳۸۰ پیروزی، ۲۴۷ تساوی و ۱۳۶ شکست، مجموعاً ۱۳۸۷ امتیاز کسب کرده است. در سوی مقابل، پرسپولیس با ۳۸۵ برد، ۲۳۱ مساوی و ۱۴۷ شکست، ۱۳۸۶ امتیاز به دست آورده است.

نکته جالب این مقایسه، تعداد بردهای بیشتر پرسپولیس است. سرخ‌پوشان پنج پیروزی بیشتر از استقلال دارند، اما تعداد تساوی‌های بیشتر و شکست‌های کمتر آبی‌ها باعث شده است استقلال در مجموع یک امتیاز بالاتر قرار بگیرد.

پیروزی مقابل گل‌گهر همچنین سیصدوهشتادمین برد استقلال در تاریخ لیگ برتر بود؛ نتیجه‌ای که اهمیت ویژه‌ای در رقابت تاریخی دو تیم برای صدرنشینی دارد.

استقلال

سپاهان سوم است؛ رقابت نزدیک ذوب‌آهن و فولاد

پس از استقلال و پرسپولیس، سپاهان اصفهان با ۱۳۲۲ امتیاز در رتبه سوم جدول تجمیعی تاریخ لیگ برتر قرار دارد. این تیم در ۷۶۳ مسابقه، ۳۶۰ پیروزی به دست آورده و با فاصله ۶۵ امتیازی نسبت به استقلال، نزدیک‌ترین تعقیب‌کننده دو تیم بزرگ پایتخت نیست، اما جایگاه خود را در جمع سه تیم برتر حفظ کرده است.

ذوب‌آهن با ۱۰۸۴ امتیاز در رده چهارم ایستاده و فولاد خوزستان با ۱۰۷۵ امتیاز رتبه پنجم را در اختیار دارد. فاصله تنها ۹ امتیازی این دو تیم، رقابت نزدیکی را در میانه بالای جدول تاریخی ایجاد کرده است.

تراکتور نیز با ۹۰۳ امتیاز در جایگاه ششم قرار دارد. پس از این تیم، سایپا با ۷۷۵ امتیاز، پیکان با ۷۰۷ امتیاز، ملوان با ۶۵۲ امتیاز و صبا با ۵۴۳ امتیاز، ده تیم نخست جدول را تکمیل می‌کنند.

پرسپولیس

جدول ۱۰ تیم برتر تاریخ لیگ برتر ایران

۱. استقلال؛ ۷۶۳ بازی، ۳۸۰ برد، ۱۳۸۷ امتیاز

۲. پرسپولیس؛ ۷۶۳ بازی، ۳۸۵ برد، ۱۳۸۶ امتیاز

۳. سپاهان؛ ۷۶۳ بازی، ۳۶۰ برد، ۱۳۲۲ امتیاز

۴. ذوب‌آهن؛ ۷۶۲ بازی، ۲۷۳ برد، ۱۰۸۴ امتیاز

۵. فولاد؛ ۷۲۹ بازی، ۲۷۴ برد، ۱۰۷۵ امتیاز

۶. تراکتور؛ ۵۵۲ بازی، ۲۴۳ برد، ۹۰۳ امتیاز

۷. سایپا؛ ۶۱۲ بازی، ۱۸۶ برد، ۷۷۵ امتیاز

۸. پیکان؛ ۶۱۰ بازی، ۱۶۹ برد، ۷۰۷ امتیاز

۹. ملوان؛ ۵۵۶ بازی، ۱۵۵ برد، ۶۵۲ امتیاز

۱۰. صبا؛ ۴۱۴ بازی، ۱۲۸ برد، ۵۴۳ امتیاز

کدام تیم‌ها در تمام دوره‌های لیگ برتر حضور داشته‌اند؟

از زمان آغاز لیگ برتر ایران در سال ۱۳۸۰ تاکنون، ۴۸ تیم در این مسابقات شرکت کرده‌اند. استقلال، پرسپولیس، سپاهان و ذوب‌آهن چهار تیمی هستند که در تمام ۲۶ دوره لیگ برتر حضور داشته‌اند.

در میان تیم‌های قدیمی، نام‌هایی مانند پاس تهران، ابومسلم، برق شیراز و راه‌آهن نیز در جدول تاریخی دیده می‌شود. این تیم‌ها در دوره‌های مختلف لیگ برتر حضور داشته‌اند، اما اکنون در سطح نخست فوتبال ایران فعالیت نمی‌کنند.

در سوی دیگر جدول، مس شهربابک قرار دارد که نخستین فصل حضور خود در لیگ برتر را تجربه می‌کند. این تیم پس از ۹ مسابقه، پنج امتیاز کسب کرده و هنوز به پیروزی نرسیده است.

استقلال و پرسپولیس؛ رقابت میلی‌متری در صدر جدول تاریخی

صدرنشینی استقلال نشان می‌دهد رقابت این تیم با پرسپولیس تنها به نتایج فصل جاری محدود نیست و در آمار تاریخی لیگ برتر نیز ادامه دارد. اختلاف یک امتیازی دو تیم باعث شده است هر مسابقه بتواند جایگاه آنها را در این جدول تغییر دهد.

بر اساس آمار منتشرشده، نتایج فصل ناتمام گذشته و مسابقات برگزارشده فصل جاری در محاسبات لحاظ شده‌اند، اما کسر امتیازهای انضباطی و بازی‌های پلی‌آف صعود، بقا و تعیین سهمیه آسیایی در این جدول محاسبه نشده‌اند.

با ادامه رقابت‌های لیگ برتر، باید دید استقلال می‌تواند فاصله خود را با پرسپولیس افزایش دهد یا سرخ‌پوشان بار دیگر صدر جدول تجمیعی تاریخ فوتبال ایران را پس خواهند گرفت.

خبرنگار : همتی

نظر شما
    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است!
© کلیه حقوق این وب سایت برای پایگاه خبری نگاه ایرانیان نیوز محفوظ است.
website designed by Nonegar PArdazesh , developed by Nonegar