شنبه، 25 مهر 1405

جدال بر سر آمار پویش «جانفدا»؛ اختلاف بین ۳۰ میلیون ادعایی و کمتر از ۴ میلیون ثبت‌نام

6 ماه قبل
بازدید: 104
کد خبر: 000157055
0
جدال بر سر آمار پویش «جانفدا»؛ اختلاف بین ۳۰ میلیون ادعایی و کمتر از ۴ میلیون ثبت‌نام

پس از انتشار ادعایی درباره تعداد شرکت‌کنندگان در پویش ملی «جانفدا»، بحث تازه‌ای در فضای رسانه‌ای شکل گرفته است. علی شریفی‌زارچی مدعی شده که تعداد واقعی ثبت‌نام‌کنندگان کمتر از ۴ میلیون نفر است و با آمارهای بسیار بالاتری که مطرح شده فاصله زیادی دارد. در مقابل، خبرگزاری فارس به این ادعا واکنش نشان داده و آن را رد کرده است.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایونا به نقل از برتربن ها,خبرگزاری فارس به ادعای علی شریفی‌زارچی درباره تعداد ثبت‌نام کنندگان پویش جانفدا واکنش نشان داده است.روز گذشته علی شریفی زارچی، استاد فراری دانشگاه صنعتی شریف سعی کرد به اعتبار «پویش ملی جانفدا» خدشه وارد کند که تیرش به سنگ خورد.

اخیراً علی شریفی زارچی، استاد فراری دانشگاه صنعتی شریف که سابقه اظهارنظرهای خلاف واقع علیه نهادهای رسمی کشور را دارد، با انتشار توییتی مدعی شده است که آمار ثبت‌نام‌کنندگان پویش ملی «جانفدا» با ۳۰ میلیون نفر فاصله جدی دارد و تنها کمتر از ۴ میلیون نفر در این پویش شرکت کرده‌اند.

شریفی زارچی در توییت خود نوشته: «تعداد واقعی ثبت‌نام‌شدگان پویش «جانفدا» کمتر از ۴ میلیون نفر است. جمهوری اسلامی تلاش کرد طرفداران خود را بیش از ۳۰ میلیون نشان دهد. اما یک اشتباه ناشیانه برنامه‌نویسی واقعیت را آشکار کرد. ...الگوی شناسه‌ها و... هیچ تردیدی باقی نمی‌گذارد که کل ثبت‌نام‌شدگان کمتر از ۴ میلیون نفر هستند.»

جانفدا

این ادعا در حالی مطرح شد که به فاصله کوتاهی، یک دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف با بررسی فنی، نادرستی ادعای این استاد فراری را افشا کرد. به گفته این دانشجو و بر اساس مستندات موجود، عدد ۳ میلیون و ۸۳۰ هزار نفری که شریفی زارچی و برخی معاندان به آن استناد می‌کنند، مربوط به تعداد نظرات ثبت‌شده در بخش کامنت‌های سایت پویش است، نه تعداد ثبت‌نام‌کنندگان.

جانفدا

در وب‌سایت پویش «جانفدا»، بخشی اختیاری برای درج نظر (کامنت) وجود دارد. داده‌ای که در API وب‌سایت قابل‌مشاهده است، شماره نظرات ثبت‌شده را نشان می‌دهد. به عبارت دقیق‌تر، حدود ۳ میلیون و ۸۳۰ هزار نفر از کسانی که در پویش ثبت‌نام کرده‌اند، «علاوه بر ثبت‌نام، یک نظر هم در سایت درج کرده‌اند» که این عدد به‌هیچ‌وجه معرف کل ثبت‌نام‌کنندگان نیست. شماره شناسه کاربرانی که در بخش کامنت‌ها نمایش داده می‌شود، صرفاً ترتیب ثبت نظر را نشان می‌دهد و ربطی به شماره‌سریال ثبت‌نام کلی ندارد.

جانفدا

یک دانشجوی دانشگاه شریف در واکنش به توییت شریفی زارچی نوشت: «استاد دوزاری... باز هم به کاهدان زدی بدبخت. بیشتر تلاش کن که حداقل آبروی ما شریفی‌ها را از نظر عقل بیشتر از این نبری.»

برخی می‌گویند شریفی زارچی دچار اشتباه فنی مبتدیانه‌ای در خوانش داده‌ها شده‌ اما او عمداً تلاش کرده‌ با تحریف واقعیت، از گستره عظیم مشارکت مردمی بکاهد؛ زیرا تشخیص یک عدد ساده در API وب‌سایت که برچسب «کامنت» دارد و نسبت‌دادن آن به تعداد کل کاربران ثبت‌نامی، خطایی است که حتی یک دانشجوی سال اول مهندسی کامپیوتر مرتکب آن نمی‌شود چه برسد به یک استاد مهندسی کامپیوتر دانشگاه.

خبرنگار : نقوی

نظر شما
    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است!
© کلیه حقوق این وب سایت برای پایگاه خبری نگاه ایرانیان نیوز محفوظ است.
website designed by Nonegar PArdazesh , developed by Nonegar