شنبه، 25 مهر 1405

رسانه‌ها بی‌خود شده‌اند، جامعه چه کند؟

9 ماه قبل
بازدید: 102
کد خبر: 000146986
0
رسانه‌ها بی‌خود شده‌اند، جامعه چه کند؟

در گفت‌وگو با علی‌اصغر شفیعیان، مدیرمسئول انصاف‌نیوز، مشکلات عمیق رسانه‌های ایرانی مطرح شد. او اعلام کرد که رسانه‌ها دیگر نمی‌توانند نقش اصلی خود را در انتقال اطلاعات و انعکاس نظرات جامعه را ایفا کنند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایونا به نقل از ایسنا, مدیرمسئول انصاف‌نیوز با اشاره به ابزارهایی که جامعه از طریق آنها بتواند حرف‌هایش را بزند تاکید کرد: رسانه می‌تواند یکی از ابزارهای اصلی باشد؛ یعنی هم نظرات جامعه را انعکاس دهد هم اخبار دقیق و شفاف را، اما متأسفانه الان هیچ کدام از این کارکردها را ندارد. رسانه‌هایمان تقریبا بی‌خاصیت هستند.

علی‌اصغر شفیعیان - مدیرمسئول پایگاه خبری انصاف‌نیوز - در گفت‌وگو با ایسنا درباره وضعیت رسانه‌ها و راه‌های برون‌رفت از شرایط موجود اظهار کرد: رسانه‌ها کاری نمی‌توانند بکنند چرا که نه به مخاطبان وصل‌اند و نه منابع خبری و اگر هم اینترنت باز شود به منابع خبری وصل نیستند. رسانه‌ها تقریبا چیزی از اتفاقاتی که افتاده و در حال افتادن است نمی‌دانند. با این پیش‌فرض که می‌دانیم منابع خبری  جواب نمی‌دهند اساسا از آنها هم پیگیر نمی‌شویم یا اگر هم بشویم آنها پاسخ دقیقی به ما نمی‌دهند. نمی‌دانیم چه اتفاقی افتاده و مثلا جان‌باختگان چند نفرند و حرف‌های کلی و شعاری زده می‌شود.

این فضا به ضرر ماست

او با بیان اینکه این شرایط و فضای موجود به ضرر ماست، از وضعیت بد رسانه‌ها گفت و توضیح داد: این فضا به لحاظ تصاعدی به ضرر ماست؛ بدین جهت که مخاطب بسیار تشنه اطلاعات است، اینترنت که ندارد و نگران است. از طرفی افراد ایرانی که در خارج از کشور هستند  نگرانی مضاعفی دارند و نمی‌دانند که در داخل کشور چه اتفاقی افتاده است. مخاطب داخل کشور اینترنت ندارد اما ماهواره دارد و از این طریق به راحتی اطلاعات منتقل می‌شود. مخاطب با ‌اینترنشنال، بی‌بی‌سی و من‌وتو و دیگران رها شده است. از این سو شبکه‌های تلویزیونی خودمان با مشکل اعتبار  روبه‌رو هستند و اعتبار پایینی نزد مخاطب دارند و مخاطبان صداوسیما مربوط به سایر بخش‌هایش است نه بخش خبری. در نتیجه اوضاع رسانه‌ها اصلا خوب نیست چه به لحاظ دسترسی به اطلاعات و چه برای دسترسی به مخاطبان.

دسترسی برخی رسانه‌ها بر چه اصولی است؟

او با ضروری دانستن دسترسی رسانه‌ها به اینترنت در عین حال گفت: در حال حاضر در ارتباط با برخی رسانه‌هایی که دسترسی دارند رانت‌هایی صورت گرفته و مشخص نیست که این اتفاق بر اساس چه اصولی شکل گرفته است.

رسانه‌ها در زمانی که وظیفه خود را انجام دادند ضرری نرساندند

علی‌اصغر شفیعیان سپس درباره دلایل باز نشدن اینترنت و دسترسی‌ها گفت: ما از زاویه خودمان نگاه می‌کنیم که تاکید داریم باز بشود، قاعدتا شورای عالی امنیت ملی بهتر تشخیص می‌دهد که الان اگر اینترنت باز باشد به لحاظ امنیتی چه مسئله‌ای ایجاد می‌شود. اما از بعد اطلاع‌رسانی معتقدم رسانه‌ها در زمانی که وظیفه خود را انجام دادند ضرر نرساندند و حداقل حجم کمتری از بی‌اعتمادی را توانستیم جلب کنیم و بیشتر اعتماد جلب کردیم.

اطلاع‌رسانی نباید با تبلیغات یکی شود

او با تاکید بر اینکه رسانه در این شرایط باید ادبیات خود را بیش از هر زمان دیگری کنترل کند، توضیح داد: دستگاهای اطلاع‌رسانی ما نباید اطلاع‌رسانی را با تبلیغات یکی بکنند. تلویزیون در حال حاضر بیشتر به جای اطلاع‌رسانی شعار می‌دهد و تبلیغات می‌کند.

برای اینکه اعتراض‌های مردم شنیده شود باید راه‌هایی را باز کنیم 

این روزنامه‌نگار همچنین در بخشی از این گفت‌وگو بیان کرد: مشکل فعلی مردم کالابرگ نیست؛ باید به اعتراضات مردم توجه کرد. جدای از این که بین آنها عواملی هست و به آن کاری ندارم، اما باید با بدنه اصلی و بخش اصلی عتراضات که به خیابان‌ها آمدند با ظرافت صحبت کرد. اگر بگوییم اینها همه تروریست‌اند، اگر حق اعتراض‌شان را به رسمیت نشناسیم خود این مسئله‌ساز و عامل اعتراض بعدی می‌شود. برای اینکه اعتراض‌های مردم شنیده شود باید راه‌هایی را باز کنیم؛ راه‌هایی که چندان هم سخت نیست.

باید به رسانه‌ها اجازه دهند راحت‌تر حرف‌های اعتراض‌گران را مطرح کنند 

شفیعیان سپس درباره اینکه برای برون‌رفت از این وضعیت چه پیشنهادی درباره رسانه‌ها دارد؟ گفت: باید به رسانه‌ها اجازه دهند راحت‌تر حرف‌های اعتراض‌گران را مطرح کنند، هیچ اشکالی ندارد اگر در رسانه‌های خودمان حرف بزنند ولو حرف‌های رادیکالی باشد. در کل دنیا هم همین‌گونه است و اینها تکنیک‌هایی است برای اینکه حرف‌های جامعه شنیده شود تا کمتر دچار وضعیت بغرنج شوند.

جامعه با کدام ابزار حرفش را بزند؟

مدیرمسئول پایگاه خبری انصاف‌نیوز در ادامه مطرح کرد که باید به احزاب پر و بال بیشتری داد و گفت: نگوییم اینها نارس هستند. وقتی جامعه از طریق این ابزارها یعنی تجمعات رسمی، احزاب و رسانه‌ها حرف‌هایش را بزند آن وقت با بحران‌هایی که در سال‌های اخیر مواجه بودیم، کمتر مواجه خواهیم شد.

او در پایان درباره نقش رسانه‌ به عنوان یکی از ابزارهای اصلی گفت: رسانه یکی از ابزارهایی که می‌تواند کارکرد اصلی را داشته باشد؛ یعنی هم نظرات جامعه را انعکاس دهد هم اخبار دقیق و شفاف را، اما متأسفانه الان هیچ کدام از این کارکردها را ندارد. رسانه‌هایمان تقریبا بی‌خاصیت هستند. تولیداتی ناقص داریم که آن را هم به یک بخش بسیار معدود از جامعه می‌توانیم برسانیم.

جامعه با کدام ابزار می‌تواند حرفش را بزند؟ رسانه‌ها بی‌خود شده‌اند و جایگزینی برای انتقاد وجود ندارد

در گفت‌وگو با علی‌اصغر شفیعیان، مدیرمسئول روزنامه انصاف‌نیوز، مطرح شد که رسانه‌های ایرانی دیگر نمی‌توانند نقش خود را به خوبی ایفا کنند. این رسانه‌ها نه به مخاطبان وصل‌اند و نه به منابع خبری، و در نتیجه اطلاعات دقیقی ارائه نمی‌دهند. جامعه امروز بدون یک ابزار معتبر برای بیان نظرات خود باقی مانده است و این موضوع به ضرر جامعه و رسانه‌هاست. شفیعیان با تاکید بر ضرورت باز کردن راه‌های ارتباطی و اجازه دادن به رسانه‌ها برای گفتن حرف‌های اعتراض‌گران، معتقد است که تنها این راه می‌تواند بحران‌های اخیر را کاهش دهد.

خبرنگار : نقوی

نظر شما
    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است!
© کلیه حقوق این وب سایت برای پایگاه خبری نگاه ایرانیان نیوز محفوظ است.
website designed by Nonegar PArdazesh , developed by Nonegar