شنبه، 25 مهر 1405

سخنگوی سازمان ثبت اسناد و املاک : قولنامه برای «سند سبز» اعتبار ندارد

6 ماه قبل
بازدید: 105
کد خبر: 000157492
0
سخنگوی سازمان ثبت اسناد و املاک : قولنامه برای «سند سبز» اعتبار ندارد

سخنگوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اعلام کرد در صورتی که ملکی دارای سند مالکیت حدنگار (سند سبز رنگ) باشد، مشاوران املاک اجازه تنظیم مبایعه‌نامه عادی یا قولنامه برای آن را ندارند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایونا به نقل از ایسنا, سخنگوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت:چنانچه ملک مورد معامله دارای سند مالکیت حدنگار سبز رنگ باشد، مشاور املاک نمی‌تواند نسبت به تنظیم مبایعه‌نامه عادی ( قولنامه ) اقدام کند و برای ثبت معامله اشخاص در سامانه می‌تواند نسبت به درج پیش نویس قرارداد یا یکی از انواع قراردادهای یکسان اقدام کند. 

اعظم قویدل گفت: مطابق ماده 3 قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول، دلالان معاملات املاک اعم از مشاوران املاک و بنگاه‌های معاملات ملکی مکلفند پس از مذاکره مقدماتی، نسبت به درج پیش‌نویس قرارداد در سامانه ثبت الکترونیک اسناد اقدام کنند و پیش‌نویس مذکور را جهت تنظیم سند رسمی به دفاتر اسناد رسمی منعکس کنند.

وی افزود: چنانچه ملک مورد معامله دارای سند مالکیت حدنگار سبز رنگ باشد، مشاور املاک نمی‌تواند نسبت به تنظیم مبایعه نامه عادی ( قولنامه ) اقدام کند و برای ثبت معامله اشخاص در سامانه می‌تواند نسبت به درج پیش نویس قرارداد یا یکی از انواع قراردادهای یکسان اقدام کند. 

قویدل ادامه داد: پیش نویس قرارداد فاقد آثار حقوقی قرارداد است و طرفین معامله باید ظرف مهلت 5 روز پس از درج پیش نویس قرارداد در سامانه،  برای تنظیم سند رسمی به دفتر اسناد رسمی مراجعه کنند و در صورت عدم مراجعه طرفین به دفتر اسناد رسمی ظرف مهلت مقرر ، پیش نویس قرارداد به صورت خودکار از سامانه حذف می شود؛ همچنین هریک از طرفین می توانند قبل از انقضای مهلت پنج روزه نیز به مشاور املاک مراجعه و درخواست حذف پیش نویس قرارداد در سامانه را کنند.

وی در پایان گفت: در هنگام درج پیش نویس قرارداد توسط مشاور املاک در سامانه و تا قبل از مراجعه به دفتر اسناد رسمی از مبادله وجه معامله ( ثمن ) و اسناد و مدارک ملک، خودداری کنند زیرا در صورت عدم مراجعه طرف مقابل ظرف مهلت 5 روز به دفتر اسناد رسمی ، پیش نویس قرارداد به صورت خودکار از سامانه حذف می شود و با لحاظ فقدان آثار حقوقی قرارداد در پیش نویس های قرارداد ، الزام طرف مقابل به تنظیم سند رسمی نیز میسر نیست.

به گفته اعظم قویدل، مطابق قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، بنگاه‌های املاک تنها می‌توانند پیش‌نویس قرارداد را در سامانه ثبت الکترونیک اسناد درج کنند و طرفین معامله باید حداکثر ظرف ۵ روز برای تنظیم سند رسمی به دفترخانه مراجعه کنند. در صورت مراجعه نکردن در این مهلت، پیش‌نویس قرارداد به‌طور خودکار از سامانه حذف خواهد شد. این اقدام با هدف افزایش شفافیت و جلوگیری از معاملات غیررسمی در بازار مسکن اجرا می‌شود.

خبرنگار : نقوی

نظر شما
    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است!
© کلیه حقوق این وب سایت برای پایگاه خبری نگاه ایرانیان نیوز محفوظ است.
website designed by Nonegar PArdazesh , developed by Nonegar