یکشنبه، 10 آبان 1405

ماجرای ۳۵۰ هزار دلار پرسپولیس و استقلال خوزستان چه بود؟

1 ساعت قبل
بازدید: 101
کد خبر: 000545137
0
ماجرای ۳۵۰ هزار دلار پرسپولیس و استقلال خوزستان چه بود؟

به گزارش خبرنگار ورزشی ایونا به نقل از فرهیختگان ,در کنار این حکم، تفاهم‌نامه سه‌جانبه‌ای با تعهد پرداخت ۳۵۰ هزار دلار از سوی پرسپولیس به استقلال خوزستان وجود دارد که طبق اطلاعات منتشرشده، مبلغ آن تاکنون پرداخت نشده است. مکاتبات بعدی دو باشگاه نیز نشان می‌دهد اختلاف بر سر این انتقال همچنان ادامه دارد.

رأی فیفا درباره فسخ قرارداد تیوی بیفوما چه بود؟

بیفوما در ۲۵ مرداد ۱۴۰۳ قراردادی دو فصلی به ارزش ۷۲۰ هزار دلار با استقلال خوزستان امضا کرد. با این حال، او در تاریخ ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴، در حالی که هنوز با باشگاه خوزستانی قرارداد داشت، با پرسپولیس قرارداد بست.

اتاق حل اختلاف فیفا در رأی صادرشده در ۲ بهمن ۱۴۰۴، امضای قرارداد جدید را به معنای فسخ عملی قرارداد قبلی دانست. دلیل اصلی این تصمیم آن بود که در زمان امضای قرارداد با پرسپولیس، قسط ۷۸ هزار دلاری مورد مطالبه بیفوما هنوز سررسید نشده بود و بازیکن نیز پیش از این اقدام، اخطار رسمی برای پرداخت مطالباتش به استقلال خوزستان ارسال نکرده بود.

این قسط در اول خرداد ۱۴۰۴ سررسید شد و اخطار رسمی بیفوما یک روز پس از آن ارسال شد. به همین دلیل، فیفا فسخ قرارداد را بدون دلیل موجه تشخیص داد و درخواست ۵۰۰ هزار دلاری بازیکن برای دریافت غرامت را رد کرد.

البته استقلال خوزستان نیز در این پرونده کاملاً پیروز نشد. فیفا این باشگاه را به پرداخت ۸۶ هزار و ۸۴۰ دلار و ۶۸ سنت بابت دستمزد و پاداش معوقه بیفوما، به‌علاوه سود سالانه پنج درصد، محکوم کرد. طبق اطلاعات منتشرشده، استقلال خوزستان در جریان رسیدگی نیز دفاعیه‌ای ارائه نکرده است.

بیفوما

بیفوما

بیفوما

یکی از مهم‌ترین اسناد این پرونده، تفاهم‌نامه سه‌جانبه‌ای است که در ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴، میان پرسپولیس، استقلال خوزستان و تیوی بیفوما امضا شد. بر اساس این توافق، باشگاه پرسپولیس متعهد شد برای انتقال این بازیکن مبلغ ۳۵۰ هزار دلار به استقلال خوزستان پرداخت کند.

در نسخه فارسی تفاهم‌نامه، مهلت پرداخت سه روز پس از امضا تعیین شده و آمده است که در صورت پرداخت نشدن مبلغ طی ۱۰ روز، توافق از اعتبار ساقط خواهد شد. نسخه انگلیسی نیز بر پرداخت ظرف ۷۲ ساعت تأکید دارد.

با این حال، طبق اطلاعات منتشرشده، مبلغ مورد توافق تاکنون پرداخت نشده است. موضوع مهم دیگر اینکه در یکی از بندهای تفاهم‌نامه، ثبت و امضای فسخ قرارداد بیفوما با استقلال خوزستان به دریافت کامل مبلغ انتقال مشروط شده بود.

این مسئله ابهام حقوقی مهمی ایجاد می‌کند؛ زیرا قرارداد بیفوما با پرسپولیس در ۷ اردیبهشت امضا شده بود، اما تفاهم‌نامه سه‌جانبه ۱۶ روز بعد به امضای طرفین رسید. بنابراین، باید مشخص شود این توافق با توجه به شروط پرداخت و زمان امضا، چه اثری بر تعهدات حقوقی دو باشگاه دارد.

چرا پرسپولیس ادعای فریب را مطرح کرد؟

مکاتبات رسمی پرسپولیس با استقلال خوزستان بخش دیگری از اختلاف را روشن می‌کند. باشگاه تهرانی در نامه‌ای به تاریخ ۷ تیر ۱۴۰۴، با اشاره به مشکلات حقوقی بیفوما و احتمال محرومیت شش‌ماهه او به دلیل پرونده‌ای انضباطی، درخواست کرد پرداخت مبلغ انتقال تا روشن شدن وضعیت بازیکن به تعویق بیفتد.

اما پرسپولیس در نامه دیگری به تاریخ ۱۵ مرداد ۱۴۰۴، موضع جدی‌تری گرفت و مدعی شد استقلال خوزستان هنگام توافق، اطلاعات لازم درباره مشکلات حقوقی بیفوما را در اختیار این باشگاه قرار نداده است.

سرخ‌پوشان با طرح موضوع تدلیس و ورود خسارت، مبنای قانونی مطالبه ۳۵۰ هزار دلار از سوی استقلال خوزستان را زیر سؤال بردند. به بیان دیگر، پرسپولیس معتقد است اگر از مشکلات حقوقی بازیکن اطلاع داشت، ممکن بود با همان شرایط برای انتقال او توافق نکند.

البته این مکاتبات صرفاً مواضع حقوقی پرسپولیس را نشان می‌دهد و به‌تنهایی اثبات‌کننده فریب یا بی‌اعتباری تعهد مالی نیست.

بیفوما

بیفوما

آیا رأی فیفا برای پرسپولیس و بیفوما محرومیت دارد؟

یکی از نکات مهم رأی فیفا این است که در حکم صادرشده، هیچ محرومیت ورزشی برای بیفوما و هیچ محکومیتی علیه پرسپولیس در نظر گرفته نشده است. موضوع اصلی پرونده، اختلاف مالی بازیکن با استقلال خوزستان و غیرموجه شناخته شدن فسخ قرارداد قبلی اوست.

همچنین در رأی فیفا آمده است که اگر استقلال خوزستان مبلغ محکومیت را ظرف ۴۵ روز از ابلاغ رأی پرداخت نکند، با درخواست بازیکن امکان اعمال محرومیت از ثبت بازیکن جدید تا سقف سه پنجره نقل‌وانتقالاتی وجود دارد. این محرومیت قطعی و خودکار نیست و اجرای آن به شرایط تعیین‌شده در رأی بستگی دارد.

از سوی دیگر، رأی فیفا به‌تنهایی مسئولیت حقوقی پرسپولیس در فسخ قرارداد بیفوما یا ادعای اغوای بازیکن را اثبات نمی‌کند. هر شکایت احتمالی جدید علیه پرسپولیس باید بر اساس اسناد، مفاد تفاهم‌نامه و مدارک ارائه‌شده در مرجع رسیدگی بررسی شود.

سرنوشت پرونده انتقال بیفوما چه می‌شود؟

استقلال خوزستان پیش‌تر شکایتی را در کمیته وضعیت فدراسیون فوتبال مطرح کرده بود که به گفته مدیر حقوقی این باشگاه، به دلیل پرداخت نشدن هزینه دادرسی حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومانی با قرار رد دعوا مواجه شد.

در مجموع، پرونده بیفوما دو موضوع مهم دارد: نخست، رأی فیفا که فسخ قرارداد بازیکن با استقلال خوزستان را غیرموجه دانسته و دوم، تفاهم‌نامه ۳۵۰ هزار دلاری که پرداخت آن از سوی پرسپولیس محل اختلاف است.

هنوز نمی‌توان با استناد به رأی فیفا، پرسپولیس را محکوم به پرداخت این مبلغ دانست یا مسئولیت حقوقی این باشگاه را کاملاً منتفی اعلام کرد. تعیین تکلیف نهایی به اعتبار تفاهم‌نامه، شروط پرداخت، مکاتبات دو باشگاه و نتیجه رسیدگی احتمالی به اختلاف مالی بستگی دارد.

خبرنگار : همتی

نظر شما
    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است!
اخبار پر بازدید
© کلیه حقوق این وب سایت برای پایگاه خبری نگاه ایرانیان نیوز محفوظ است.
website designed by Nonegar PArdazesh , developed by Nonegar