شنبه، 25 مهر 1405

اقتصاد مقاومتی ، رمز پیشرفت و ضرورت ملی

7 ماه قبل
بازدید: 107
کد خبر: 000151982
0
اقتصاد مقاومتی ، رمز پیشرفت و ضرورت ملی

پس از پایان جنگ با پیروزی و سربلندی ایران عزیزمان، انقلاب اقتصادی و همچنین ساخت و ساز کشور باید در دستور کار دولت و فعالان اقتصادی قرار گیرد تا در کوتاهترین زمان ممکن، خرابی های جنگ آباد و سرمایه گذاری داخلی و خارجی، تولید و صادرات غیرنفتی بیش از پیش رونق گیرد تا نام ایران اسلامی نه تنها از بُعد نظامی بلکه از مَنظرِ اقتصادی نیز در دنیا بدرخشد که تحقق این امر مهم انقلابی در گرو اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی میباشد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایونا، محمدرضا سبزعلیپور رئیس مرکز تجارت جهانی ایران و رئیس شورای سیاستگذاری اقتصاد مقاومتی و بخش خصوصی طی یادداشتی به قلم خود، ضمن قدردانی از بیانات و رهنمودهای مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله سید مجتبی خامنه ای، فرمایشات و پیام نوروزی ایشان را بسیار مهم و تأمل برانگیز و لازم الاجرا دانست و گفت: جدای از موانعی که بر سر راه تحقق اقتصاد مقاومتی طی 16 سال گذشته وجود داشته یک ابهام و سوال بزرگی نیز در ذهن غالب مردم و حتی مسئولین شکل گرفته که خود بنوعی سرعت تحقق سیاستهای ابلاغی را کند کرده و آن این است که جمع کثیری از ملت ایران هنوز معنا و مفهوم واقعی اقتصاد مقاومتی را نمیدانند و به همین دلیل طی چند سال گذشته با آن غریبه بوده اند.

وی افزود: کم کاری و تعلل عده ای طی سالهای گذشته و وقوع "جنگ رمضان" اجرای اقتصاد مقاومتی را روز به روز ملموس تر نمود، بطوریکه اهمیت و ضرورت اجرای اقتصاد مقاومتی، مقام معظم رهبری را بر آن داشت تا برای دوران پسا جنگ و بمنظور انقلاب اقتصادی و همچنین ساخت و ساز و آبادانی کشور، مقوله اقتصاد مقاومتی را یک اصل و نیاز واقعی ایران اعلام نمایند و در پیام نوروزی خودشان، مجدداً به مقوله مهم "اقتصاد مقاومتی" و تحقق آن بپردازند و شعار سال 1405 را (اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملّی و امنیّت ملّی) اعلام نمایند تا بنوعی به ملت عزیزمان بفرمایند که در انتخاب این شعار، نکات ظریف و ضرورئی نهفته است که "امام خامنه ای شهید" بیش از سایرین به آن دقیق و اشراف داشتند.  

سبزعلیپور نوشت: طی سالهای گذشته، عده ای اقتصاد مقاومتی را اقتصاد ریاضتی و برخی نیز آن را به انزواگرایی و بستن درهای کشور تعبیر کرده اند، متأسفانه جمعی هم اجرای اقتصاد مقاومتی را با توزیع فقر مساوی میدانستند و از پیگیری آن احساس خطر میکردند!! عده ای نیز تحت عنوان  کاسبان تحریمها، منافع خود را در خطر دیده و اجرای اقتصاد مقاومتی را با پایین کشیده شدن نان دانی های خود برابر دانستند!! اما اینها تفاسیر و معانی ایی بود که هرکس از ظن خود به آن رسیده و برای خویش، توهمی بزرگ ساخته بود. در صورتیکه این واژه اولین بار دردیدار کارآفرینان با امام شهیدمان درشهریور89 مطرح گردید. درهمین دیدار، ایشان «اقتصاد مقاومتی» را معنا و مفهومی از کارآفرینی دانسته و برای نیاز اساسی کشور به کارآفرینی نیز دو دلیل « فشار اقتصادی دشمنان» و « آمادگی کشور برای جهش» را برشمردند.

دومین بار حضرت آیت‌الله امام خامنه‌ای در پیام نوروزی شان در سال ۱۳۹۵ (اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل) را بعنوان شعار سال نامگذاری نمودند.

علیپور افزود: مقام عظمای ولایت امام خامنه ای سیاستهای اقتصاد مقاومتی را در زمانی تبیین نمودند که کشور درگیر جنگ شدید اقتصادی بود و تحریمها و فشارهای بین المللی از همه طرف برعلیه ایران اسلامی اعمال میشد در نتیجه معظم اله خواهان اقتصاد مقاوتی شدند یعنی بطور شفاف خواهان اقتصادی مقاوم و ضد تحریم بودند و دستور شکل گیری اقتصادی قوی و مقام را دادند که نه تنها چیز بدی نبود بلکه فی النفسه سیاست و برنامه مثبت و مفیدی نیز برای کشورمان درپی داشت. بر همین اساس باید عرض کنم که اقتصاد مقاومتی و یا اقتصادی مقاوم و قوی منحصربه زمان و مکان خاصی نیست بلکه اجرای آن همیشه و در هر زمان برای ایران مفید میباشد.

به نوشته رئیس شورای سیاستگذاری اقتصاد مقاومتی و بخش خصوصی: فی الواقع پیاده سازی اقتصاد مقاومتی نیازمند یک اتاق فکر و یا مرکز فرماندهی میباشد تا از این طریق بتوان نیروها و دستگاهها را در اجرای کار متحد نمود و از تفرقه و سازهای مخالف و ناهماهنگ جلوگیری نمود. البته لازم به ذکر است که نیاز به چنین شورا و مرکزیت فرماندهی، اینجانب را برآن داشت تا 13 سال پیش ایده و طرح تشکیل و راه اندازی شورای سیاستگذاری و یا شورای فرماندهی اقتصاد مقاومتی را آماده و جهت استحضار و صدور دستورات مقتضی و از قوه به فعل تبدیل شدن آن، به رهبری معزز شهید و همچنین رؤسای وقت  قوای مجریه و مقننه در سال 92 ارائه نمایم که خوشبختانه سال 94 امام شهید خامنه ای وجود ستاد فرماندهی را در جهت اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی ضروری دانسته و دستور تشکیل آن را صادر نمودند. بدیهی است که ستاد فرماندهی مورد نظر مقام معظم رهبری کبیر، میتوانست به سرعت موجب رشد اقتصاد، رفع مشکلات و زمینه ساز اجرای درست و صحیح اقتصاد مقاومتی گردد، لکن امید داشتیم مسئولین عزیز آن دوران با عملکرد دقیق و مدبرانه خویش، زمینه تحقق سریع اقتصاد مقاومتی و رفع مشکلات اقتصادی را مهیا سازند، اما متأسفانه برخی از ناملایمات دولتمردان در آن سالها موجب شد تا هیچ حرکت جدی و ملموسی از طرف آن ستاد مشاهده نشود که همین واقعیت موجب شد تا فرمایش مقام عظمای ولایت و مقصود و منظور ایشان محقق نگردد و تمام دستورات معظم اله در خصوص اجرای اقتصاد مقاومتی بر روی زمین خواهد بماند!!

سبزعلیپور در ادامه تصریح کرد: از اینکه پس از گذشت سالها، مجدداً مقام معظم رهبری بر اهمیت اجرای اقتصاد مقاومتی تأکید کردند و تحقق اقتصاد مقاومتی را در سایه وحدت ملّی و امنیّت ملّی گوشزد نمودند، خیلی خوشحالم و به همین خاطر بیش از پیش به رشد و شکوفایی اقتصاد ایران آنهم در سایه رهبری ایشان امیدوار شدم.

وی یادآور شد: اجرای اقتصاد مقاومتی منافع سرشاری برای ایران و ایرانی در پی دارد و موجب قدرتمند شدن اقتصاد ایران و قطع وابستگی ها، رشد تولید و کاهش بیکاری، رونق تجارت و سرمایه گذاری، بهبود معیشت مردم و رفع مشکلات و نابسامانی های چندین و چند ساله اقتصاد ایران میگردد و دست واسطه ها، کاسبان تحریمها و باندهای خطرناک اقتصادی را قطع میکند در نتیجه منافع اجرای اقتصاد مقاومتی، منافعی ملی است تا منافع شخصی و به همین دلیل قطعاً عده ای سودجو بخاطر نبود منافع شخصی، در برابر بیانات رهبری و اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی و تحقق شعار سال مانع ایجاد خواهند کرد که باید آگاه بود و از هم اینک نقشه ها و مقاومتهای آنان را نقش بر آب کرد تا مبادا چند سال بعد افسوس نخوریم و از عدم پیشرفت کارها و بر زمین ماندن فرمایشات رهبری سخن نگوئیم!!

علیپور تصریح کرد: وقتیکه بحث اقتصاد مقاومتی مطرح شد، محورهایی در سیاست ها ذکر شد. که باید این سیاست‌ ها اجرایی شود تا اقتصاد کشور به مرور به سمت اقتصاد مقاومتی حرکت کند. یکی از این موارد این بود که سهم "صندوق توسعه ملی" از درآمدهای نفتی هر سال بیشتر و بیشتر شود تا بتواند بعنوان ذخیره ارزی برای "توسعه اقتصاد ملی" استفاده شود. محور دیگری که در سیاست های اقتصادی ذکر شد، صفر شدن وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی و فروش میعانات نفتی از طریق بخش خصوصی و افزایش صادرات بود.

وی یادآور شد: قرار بود نظام قیمت‌ گذاری در کشور شفاف شود و روشهای نظارت بر بازار بروز و لحظه به لحظه گردد. همچنین مقرر شده بود تا دستگاه‌ ها با وظایف موازی حذف شوند، هزینه ‌های اضافی کاهش یابد، صادرات کالا بویژه کالاهای دانش‌بنیان سالانه افزایش یابد و سطح بوروکراسی اداری به پایین ترین سطح و اعطای مجوزها سرعت بگیرد. که این موارد همچنان باید در دستور کار دولت و مجلس قرار گیرد و انجام شود زیرا جزء ضروریات تحقق اقتصاد مقاومتی است.

اقتصاد کشور سالیان طولانی است که اسیر نئولیبرالیست ‌های اقتصادی شده است. افرادی که این موضوع را انکار می‌کنند خودشان را به ندانستن می‌زنند یا کار خودشان را انجام می‌دهند. باید اقتصادی داشته باشیم که تصمیمات در آن جلو برود، باید برخی زیر ساختها اصلاح شود. در کشور به صورت خلق الساعه بخشنامه، آیین‌ نامه ‌های متعدد صادر میشود که بعضاً موازی یا ناقض هستند. از سوی دیگر تا زمانیکه نیروی انسانی اراده نکند اتفاقی رخ نمی‌دهد. ما نیروهای انسانی کارآمد و پاکدست نیاز داریم. البته نمی‌خواهیم بگوییم که در دنیا همه پاکیزه هستند اما متأسفانه هزینه جرم و تخلف در جامعه ما بسیار بالا است که باید این معضل، اصلاح و دگرگون شود.

سبزعلیپور نوشت: بنابراین ما نیاز به اصلاح ساختار اقتصادی داریم. نزدیک به 96 سال است که نظام برنامه‌ریزی داریم اما چرا به اهدافی که تعیین می‌کنیم نمی‌رسیم؟ علت این است که اقتصاد سیاسی در امور دخالت دارد. دست‌ های مختلفی چه ناآگاهانه و چه به عمد در کار دخالت می‌کنند!!

وقتی علم بدون تفکر وجود داشته باشد و نقش ایفا کند، به این سمت حرکت می‌کنیم که یک دولت به صنایع کوچک توجه می‌کند اما دولت بعد می‌گوید سیاست قبلی را کلاً جمع کنید. این موضوع نشان میدهد که بجای توجه به برنامه ‌های توسعه، متأسفانه به صورت سلیقه‌ای کار می‌کنیم. در حوزه صنعت نیز ظرفیتهای بسیار زیادی داریم اما رشدی که باید داشته باشیم را نداریم! در مواردی هم افرادی در سطوح بالای اجرایی کشور بودند که اجازه رشد و پیشرفت به کارآفرینان و فعالان بخش خصوصی ندادند.

رئیس مرکز تجارت جهانی ایران در پایان سخنان خود خاطرنشان نمود، با توجه به وقوع "جنگ رمضان" و حملات ددمنشانه آمریکایی و صهیونی به کشورمان و همچنین تحمیل جنگ اقتصادی و نابودی شهرها و زیرساختهای ایران، بدیهی است در سال جدید و پس از پایان جنگ با پیروزی و سربلندی ایران عزیزمان، انقلاب اقتصادی و همچنین ساخت و ساز کشور باید در دستور کار دولت و فعالان اقتصادی قرار گیرد تا در کوتاهترین زمان ممکن، خرابی های جنگ آباد و سرمایه گذاری داخلی و خارجی، تولید و صادرات غیرنفتی بیش از پیش رونق گیرد تا نام ایران اسلامی نه تنها از بُعد نظامی بلکه از مَنظرِ اقتصادی نیز در دنیا بدرخشد که تحقق این امر مهم انقلابی در گرو اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی میباشد.

دركل صلاح بر این است تا همه بزرگواران و مسئولین بدور از هرگونه گرايشات سياسي و با اتحاد و همدلي و با حمايت قواي سه گانه زمينه تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری، آرامش کشور و همچنین رفع تمام مشكلات داخلي و بين المللي ایران را به وجود آورند تا نیروهای مسلح مان با فراغ بال به دفاع از میهن و دستگاه ديپلماسي كشورمان نيز با درايت خاصي موضوعات بین المللی را پيگيري کنند. مع الوصف باتوجه به مشكلات اقتصادی حاکم بر جامعه که بخش اعظم آنها بیش از اینکه بدلیل تحریمهای خارجی باشد بر اثر کج سلیقگی، سیاستهای غلط و همچنین سوء مدیریت برخی از مسئولین و دولتمردان بوده، لکن تصورم بر اين است كه اراده جهت رفع نابسامانی های اقتصادی و اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی در وجود غالب مسئولین وجود دارد. پس اميد دارم تا ضمن پرهیز از اظهارات مأیوس کننده، با هماهنگي و همكاري تنگاتنگ وزارتخانه ها ودستگاههاي اقتصادی و مرتبط با تحريمها، هرچه سريعتر قدمهاي محكم و استواری را در جهت رفع مشکلات و نابسامانی های اقتصادی برداشته تا بمرور ریشه همه تحريمهای اعمال شده برعلیه ایران را از ریشه بخشکانند نه اینکه آنها را بطور موقت معلق کنند. البته متذکر میشوم که در همین راستا و در جهت رفع مشکلات  اقتصادی کشور و اجرای اقتصاد مقاومتی، تمامی امکانات و تجربیات مرکز تجارت جهانی ایران و شورای سیاستگذاری اقتصاد مقاومتی و بخش خصوصی بسیج و در اختیار مسئولین امر میباشد.

خبرنگار : عاروان

نظر شما
    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است!
© کلیه حقوق این وب سایت برای پایگاه خبری نگاه ایرانیان نیوز محفوظ است.
website designed by Nonegar PArdazesh , developed by Nonegar