شنبه، 25 مهر 1405

جریمه عدم رفع تعهدات ارزی به ارزش نقدی معادل یک پنجم

9 ماه قبل
بازدید: 107
کد خبر: 000147582
0
جریمه عدم رفع تعهدات ارزی به ارزش نقدی معادل یک پنجم

در خصوص عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات این موضوع تخلف شناخته شده و ابتدا در مراجع صالح غیرقضایی رسیدگی می‌شود مگر اینکه ارزش تخلف بیش از سه میلیون یورو یا معادل آن باشد که در دستگاه قضایی رسیدگی می‌شود که اگر چنین چیزی باشد توسط بانک مرکزی اعلام می‌شود و پرونده به دادسرای ناحیه ۳۲ که ویژه جرایم اقتصادی است، ارسال می‌شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایونا به نقل از میزان ،  جهانگیر در پاسخ به سوالی در مورد عدم ایفای تعهدات ارزی افراد حقیقی و حقوقی که چند همت ارز دریافت کرده و بازار ارزی کشور را با مخاطره مواجه کرده‌اند، گفت: با پیگیری دادسرای ناحیه ۳۲ در خصوص عدم ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان کالا به خارج از کشور اقدامات قانونی به عمل آمده است، مطابق تبصره ۶ ماده ۲ مکرر قانون همه صادر کنندگانی که کالا به خارج از کشور صادر کرده‌اند، موظف بودند ارزشان را مندرج در پروانه گمرکی یا معادل ارزی آن به سایر ارز‌ها، به بانک مرکزی بفروشند و یا با تایید بانک مرکزی نسبت به فروش آن به سایر افراد اقدام می‌کردند یا جهت تامین ارز و واردات کالا اقدام و از این طریق بازپرداخت بدهی می‌کردند.

عدم رفع تعهدات ارزی جرم است

وی گفت: کسانی که در این زمینه تخلف کردند علاوه بر اینکه الزام به ایفای تعهدات می‌شوند به جریمه نقدی معادل یک پنجم موضوع تخلف و محرومیت‌های قانونی محکوم می‌شوند. در خصوص عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات این موضوع تخلف شناخته شده و ابتدا در مراجع صالح غیرقضایی رسیدگی می‌شود مگر اینکه ارزش تخلف بیش از سه میلیون یورو یا معادل آن باشد که در دستگاه قضایی رسیدگی می‌شود که اگر چنین چیزی باشد توسط بانک مرکزی اعلام می‌شود و پرونده به دادسرای ناحیه ۳۲ که ویژه جرایم اقتصادی است، ارسال می‌شود.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: با پیگیری از دادسرای ناحیه ۳۲ از ابتدای ۱۴۰۴ تاکنون ۲۳۵ فقره پرونده در مورد موضوع مورد اشاره به این دادسرا ارجاع شده است و در ۸۲ پرونده منجر به بازگشت ارز شده و نهایتا پرونده منع تعقیب گرفته و بسته شده است، ۲۳ پرونده منجر به قرار جلب به دادرسی شده در خصوص ۳۹ پرونده قرار عدم صلاحیت صادر به مرجع صالح ارسال شده است. میزان رفع تعهدات ارزی در سال ۱۴۰۳ از طریق مراجع قضای حدود ۸۳ همت بوده و میزان رفع تعهدات ارزی در نه ماهه اول امسال تا پایان آذرماه بیش از ۳۷ همت بوده است.

خبرنگار : کنعانی

نظر شما
    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است!
© کلیه حقوق این وب سایت برای پایگاه خبری نگاه ایرانیان نیوز محفوظ است.
website designed by Nonegar PArdazesh , developed by Nonegar