شنبه، 25 مهر 1405

دبیرکل اسبق ناتو: شاهد فروپاشی ناتو هستیم

5 ماه قبل
بازدید: 102
کد خبر: 000158872
0
دبیرکل اسبق ناتو: شاهد فروپاشی ناتو هستیم

دبیرکل اسبق ناتو خواستار تشکیل یک اتحاد دفاعی جدید اروپایی شد و خاطرنشان کرد که ناتو در شکل فعلی خود دیگر کافی نیست، زیرا تردیدها در مورد ضمانت‌های امنیتی ایالات متحده افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار بین الملل ایونا به نقل از ایسنا، «آندرس فوگ راسموسن» دبیرکل ناتو در سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴ در تشریح وضعیت کنونی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی اظهار داشت: آنچه اکنون شاهد آن هستیم، فروپاشی ناتو است و این خطرناک است. رئیس جمهور ترامپ آنقدر تردید در مورد تعهد خود به ماده پنج و دفاع از اروپا ایجاد کرده است که تنها یک نتیجه برای اروپایی‌ها می‌تواند، وجود داشته باشد؛ ما باید روی پای خود بایستیم و بتوانیم خودمان از قاره خود دفاع کنیم.

او با ارائه پیشنهاد ایجاد گروهی از کشورهای اروپایی که آماده و قادر به سازماندهی مستقل دفاع از این قاره هستند، تاکید کرد که اروپا به «طرح‌های دفاعی جدید و قابلیت‌های نظامی جدید» نیاز دارد و باید «تولید سلاح و مهمات را افزایش دهد.»

به نوشته نشریه پالیتیکو، طبق پیشنهاد او، مشارکت محدود به کشورهایی خواهد بود که معیارهای سختگیرانه‌ای را رعایت می‌کنند.

راسموسن تصریح کرد: کشورهای ناتو که هدف پنج درصد هزینه‌های نظامی را برآورده می‌کنند، باید بتوانند در این امر مشارکت کنند، به تضمین امنیتی مشابه ماده پنج متعهد شوند و از اینکه کشورهای منفرد بتوانند عملیات نظامی را مسدود کنند، جلوگیری کنند.

او در ادامه خاطرنشان کرد که باید سازوکاری برای حذف اعضایی که این شرایط را رعایت نمی‌کنند، وجود داشته باشد.

بنا بر این گزارش، راسموسن که زمانی نخست‌وزیر دانمارک بود، از جنگ به رهبری ایالات متحده در عراق حمایت کرد و به‌عنوان دبیرکل ناتو، همواره از نقش آمریکا در این اتحاد دفاع می‌کرد.

خبرنگار : شاکر

نظر شما
    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است!
© کلیه حقوق این وب سایت برای پایگاه خبری نگاه ایرانیان نیوز محفوظ است.
website designed by Nonegar PArdazesh , developed by Nonegar