یکشنبه، 26 مهر 1405

دستمزد کارگران چرا نمی‌تواند یک زندگی را اداره کند؟

9 ماه قبل
بازدید: 101
کد خبر: 000148796
0
دستمزد کارگران چرا نمی‌تواند یک زندگی را اداره کند؟

در حالی که تورم و هزینه‌های زندگی روز به روز افزایش می‌یابد، دستمزد کارگران به‌ندرت تغییر می‌کند. فعال کارگری ناصر چمنی معتقد است که مزد باید هر سال به میزانی بیشتر از تورم افزایش یابد تا بتواند به کارگران قدرت خرید و اداره زندگی بدهد. در غیر این صورت، خانواده‌های کارگری در بحران معیشتی قرار می‌گیرند و ناامیدی افزایش می‌یابد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایونا به نقل از ایسنا, یک فعال کارگری معتقد است: حقوق و دستمزدها باید به گونه ای تعریف و تعیین شود که ضمن بهبود معیشت به افراد قدرت خرید و اداره زندگی بدهد.

ناصر چمنی ، با اشاره به فاصله بین حداقل دستمزد و هزینه های معیشت کارگران اظهار کرد: درحال حاضر دستمزد و دریافتی کارگران کفاف هزینه‌های زندگی را نمی دهد و این مسأله موجب کاهش قدرت خرید کارگران شده است.از طرفی با توجه به عدم کنترل و مهار تورم دستمزد قادر به پوشش هرینه‌های زندگی خانوارهای کارگری نیست و این مسأله معیشت آنها را دچار مشکل کرده است.

وی با بیان اینکه بسیاری از کارگران برای گذران زندگی به شغل دوم روی آورده‌اند، افزود: بخش اعظمی از دریافتی کارگران صرف اجاره بها می شود در حالی که دستمزد در ماه‌های اول تأثیرگذاری خود را بر سفره معاش کارگران از دست می دهد لذا تا زمانی که مطابق با هزینه‌های واقعی سبد معیشت برای کارگران مزد تعیین نشود، قادر به تأمین هزینه های زندگی نخواهند بود.

این فعال کارگری ادامه داد: تورم به تنهایی معیار تعیین دستمزد نیست و باید مبنای اصلی تعیین حقوق هزینه های سبد معیشت باشد.

وی با اشاره به عقب ماندگی مزدی کارگران از سالهای گذشته بر لزوم جبران این شکاف به شکل پلکانی تاکید کرد و گفت:باید هر سال دستمزدها درصدی بیشتر از نرخ تورم تعیین شود تا خلأ عقب ماندگی و شکاف بین دستمزد حداقلی و هزینه های معیشت جبران شود.

چمنی با اشاره به افزایش چندباره دستمزد در برخی کشورها گفت: سال گذشته دستمزدها در ترکیه ۳ بار افزایش پیدا کرد تا بر مردم فشار وارد نشود.در بیشتر کشورها ساز و کاری برای به‌روزرسانی دستمزد وجود دارد تا از فشار تورم بر زندگی طبقات مختلف جامعه کاسته شود، بنابر این حقوق و دستمزدها باید به گونه ای تعریف و تعیین شود که ضمن بهبود معیشت به افراد قدرت خرید و اداره زندگی بدهد.

دستمزد باید زندگی را اداره کند، نه فقط چند روز بچرخاند!

دستمزد کارگران در کشور ما امروزه قادر به پوشش هزینه‌های اساسی زندگی نیست. فعال کارگری ناصر چمنی با اشاره به شکاف بین دستمزد و هزینه‌های معیشت، معتقد است که مزد باید بر اساس سبد واقعی مصرف‌کنندگان تعیین شود. این فاصله نه تنها به معیشت کارگران ضربه می‌زند، بلکه باعث می‌شود بسیاری از آن‌ها برای گذران زندگی به شغل دوم روی آورند.

خبرنگار : نقوی

نظر شما
    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است!
© کلیه حقوق این وب سایت برای پایگاه خبری نگاه ایرانیان نیوز محفوظ است.
website designed by Nonegar PArdazesh , developed by Nonegar