یکشنبه، 26 مهر 1405

پهلوگیری دو ابرنفتکش ایران در هند؛ نخستین ورود پس از هفت سال با معافیت تازه آمریکا

6 ماه قبل
بازدید: 102
کد خبر: 000155067
0
پهلوگیری دو ابرنفتکش ایران در هند؛ نخستین ورود پس از هفت سال با معافیت تازه آمریکا

به گزارش بلومبرگ، دو ابرنفتکش حامل نفت خام ایران که در فهرست تحریم‌ها قرار دارند، برای اولین بار پس از حدود هفت سال در بنادر هند پهلو گرفته‌اند. هند از سال ۲۰۱۹ و تحت فشار تحریم‌های آمریکا خرید نفت از ایران را متوقف کرده بود، اما معافیت ماه گذشته واشنگتن با هدف کاهش تبعات جنگ بر بازار جهانی انرژی، امکان خرید محموله‌های «نفت روی آب» را فراهم کرد.

به گزارش خبرنگار بین الملل ایونا به نقل از ایسنا,هند از سال ۲۰۱۹ تحت فشار تحریم‌های آمریکا، نفت از ایران دریافت نکرده است. با این حال، معافیت ماه گذشته واشنگتن که برای کاهش تاثیر جنگ در خاورمیانه بر عرضه جهانی صادر شد، امکان خرید محموله‌های نفت ایران روی آب را فراهم کرد. سومین واردکننده بزرگ نفت خام جهان از آن زمان اعلام کرده است که برای مقابله با بحران انرژی، از ایران و سایر کشورها محموله خریداری خواهد کرد.

مشخص نیست که طرح دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای مسدود کردن کشتی‌هایی که از تنگه هرمز عبور می‌کنند، تلاشی برای جلوگیری از حمل محموله‌های ایرانی پس از بی‌نتیجه ماندن مذاکرات صلح، چه تاثیری بر معافیت‌ها یا خریدهای موجود خواهد داشت.

داده‌های ردیابی کشتی نشان می‌دهد که کشتی فلیسیتی اواخر روز یکشنبه ۱۲ آوریل در سیکا در غرب هند لنگر انداخته است.

طبق پایگاه داده اطلاعات کشتیرانی اکوآسیس (Equasis)، یک نفتکش بسیار بزرگ متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران، حامل دو میلیون بشکه نفت خام ایران است که در اواسط ماه مارس از قطب صادرات نفت جزیره خارگ بارگیری کرده است.

کشتی جایا از ۱۲ آوریل ارسال سیگنال‌هایی مبنی بر پهلوگیری در نزدیکی پارادیپ در ساحل شرقی هند را آغاز کرد. این کشتی در اواخر فوریه، قبل از شروع تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران، ۲ میلیون بشکه نفت خام از جزیره خارگ بارگیری کرده بود. مالک جایا در اکوآسیس، به عنوان ناشناس فهرست شده است.

بلومبرگ هفته گذشته گزارش داد که تحت معافیت آمریکا، پالایشگاه دولتی ایندین اویل یک محموله نفت ایران را خریداری کرده، اما نام کشتی ذکر نشده است. خریداران این دو محموله مشخص نیستند.

شرکت ایندین اویل عملیاتی را اداره می‌کند که از پارادیپ برای تحویل نفت خام استفاده می‌کند. شرکت ریلاینس اینداستریز از سیکا استفاده می‌کند، همانطور که بهارات پترولیوم، که یک مرکز پهلوگیری تک نقطه‌ای در منطقه را اداره می‌کند، از سیکا استفاده می‌کند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، پالایشگاه‌های دولتی هند بلافاصله به درخواست‌های ایمیلی برای اظهارنظر پاسخ ندادند.

خبرنگار : نقوی

نظر شما
    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است!
© کلیه حقوق این وب سایت برای پایگاه خبری نگاه ایرانیان نیوز محفوظ است.
website designed by Nonegar PArdazesh , developed by Nonegar