جمعه، 24 مهر 1405

تشخیص زودهنگام پوکی استخوان با هوش مصنوعی

1 سال قبل
بازدید: 153
کد خبر: 000154099
0
تشخیص زودهنگام پوکی استخوان با هوش مصنوعی

محققان یک سیستم هوش مصنوعی جدید ساخته‌اند که می‌تواند تراکم استخوان‌های ستون فقرات و ران را با عکس‌های اشعه ایکس تخمین بزند.

به گزارش خبرنگار فناوری ایونا به نقل از ایسنا، در مجموع ۱۴۵۴ تصویر اشعه ایکس با استفاده از سیستم دانشمندان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. میزان حساسیت عملکرد برای کمر و استخوان ران بیماران مبتلا به کاهش تراکم استخوان  به ترتیب  ۸۶.۴  و ۸۴.۱ درصد بود.

به نقل از مدیکال‌اکسپرس، میزان اختصاصی بودن آن نیز ۸۰.۴ و ۷۶.۳ درصد بود. حساسیت، توانایی آزمایش در شناسایی صحیح افراد مبتلا به پوکی را نشان می‌داد در حالی که اختصاصی بودن، توانایی آن را در شناسایی صحیح افراد بدون پوکی استخوان نشان می‌داد. این آزمایش همچنین از حساسیت و اختصاصی بودن بالایی برای دسته‌بندی بیماران مبتلا به پوکی استخوان و بدون آن برخوردار بود.

دکتر تورو مورو، نویسنده مسئول این مقاله از دانشگاه توکیو، می‌گوید: اندازه‌گیری تراکم مواد معدنی استخوان برای غربالگری و تشخیص پوکی استخوان ضروری است، اما دسترسی محدود به تجهیزات تشخیصی به این معنی است که میلیون‌ها نفر در سراسر جهان ممکن است از این بیماری بی‌اطلاع بمانند.

این سیستم هوش مصنوعی پتانسیل تبدیل عکس‌های رادیولوژی بالینی معمول را به ابزاری قدرتمند برای غربالگری دارد و امکان تشخیص زودهنگام، گسترده‌تر و کارآمدتر پوکی استخوان را فراهم می‌کند.

خبرنگار : شاکر

نظر شما
    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است!
© کلیه حقوق این وب سایت برای پایگاه خبری نگاه ایرانیان نیوز محفوظ است.
website designed by Nonegar PArdazesh , developed by Nonegar