شنبه، 25 مهر 1405

چه خبر از ناوها و نیروها در خاورمیانه؟

6 ماه قبل
بازدید: 107
کد خبر: 000157269
0
چه خبر از ناوها و نیروها در خاورمیانه؟

مجموعه‌ای از تحرکات دیپلماتیک، نظامی و سیاسی از هر دو سوی ایران و آمریکا، بار دیگر احتمال ازسرگیری درگیری را تقویت کرده است.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایونا، در سطح دیپلماتیک، تماس‌ها و سفرهای منطقه‌ای همچنان ادامه دارد. گزارش‌ها از رفت‌وآمدهای فشرده مقام‌های ایرانی میان کشورهای منطقه حکایت دارد؛ از پاکستان و عمان تا روسیه، در تلاش برای مدیریت تنش‌ها و انتقال پیام‌ها. با این حال، شواهد موجود نشان می‌دهد فاصله سیاسی میان تهران و واشنگتن برای رسیدن به یک توافق پایدار همچنان قابل توجه است.

در کنار تحرکات دیپلماتیک، شرایط امنیتی در تنگه هرمز همچنان به‌عنوان یکی از کانون‌های حساس منطقه‌ای مورد توجه است. استمرار وضعیت پرتنش در این گذرگاه راهبردی، بر نگرانی‌ها درباره شکنندگی وضعیت فعلی افزوده است.

آرایش نظامی سنگین آمریکا در منطقه

در سوی دیگر، گزارش‌های منتشرشده از استقرار گسترده نیروهای آمریکایی در خاورمیانه حکایت دارد. بر اساس این گزارش‌ها، حضور چندین ناو هواپیمابر و هزاران نیروی نظامی در منطقه به سطحی رسیده که برخی منابع آن را کم‌سابقه در دهه‌های اخیر توصیف کرده‌اند.

همچنین گزارش‌هایی از تداوم پل هوایی انتقال تجهیزات نظامی از پایگاه‌های آمریکا در اروپا به منطقه منتشر شده که بر حجم تحرکات نظامی افزوده است. این وضعیت در کنار استقرار ناوگروه‌های تهاجمی، تصویر یک آرایش نظامی گسترده را در منطقه ترسیم می‌کند.

photo_2026-04-24_16-27-17

اطلاعاتی که سنتکام به طور رسمی درباره استقرار نیروهای ارتش آمریکا در منطقه منتشر کرد

لحن هشدارآمیز در تهران

در داخل ایران نیز طی روزهای اخیر، پیام‌های رسمی و غیررسمی با محوریت آمادگی دفاعی و احتمال سناریوهای نظامی افزایش یافته است. مقام‌های نظامی در اظهاراتی بر وجود طرح‌های عملیاتی برای شرایط مختلف و آمادگی نیروهای مسلح تأکید کرده‌اند.

در برخی بیانیه‌های رسمی نیز ادبیاتی تندتر نسبت به گذشته مشاهده می‌شود که بر آمادگی کامل و واکنش در صورت هرگونه اقدام نظامی تأکید دارد؛ ادبیاتی که در فضای سیاسی، پیام بازدارندگی را پررنگ‌تر کرده است.

براساس گزارش فرارو، در برنامه صبحگاهی شبکه ۲ امروز امیر فرامز بمانی، جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: «برای همه شرایطی که ممکن است پیش بیاید، طرح ریزی داریم؛ هنوز بخش مهمی از نیروهای مسلح وارد درگیری‌ها نشده اند.»

همچنین دوم اردیبشهت، قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء بیانیه‌ای خطاب به آمریکا و اسرائیل صادر کرد که در آن تاکید شده بود: «نیروهای توانمند و مقتدر ما از مدت‌ها قبل در آمادگی صددرصدی و دست بر ماشه هستند، تا درصورت تجاوز و هرگونه اقدام علیه ایران اسلامی بلافاصله به اهداف از پیش تعیین شده، قدرتمندانه هجوم نموده و به آمریکای متجاوز و رژیم کودک‌کش صهیونیستی شدیدتر از قبل درس عبرت دیگری را خواهند داد.»

سوم اردیبهشت نیز، پیام مشترک فرماندهان نیروهای دریایی و هوافضای سپاه با همین مضمون منتشر شد.

1405020403081690936514764

در سطح سیاسی داخل کشور نیز اختلاف‌نظرها درباره مسیر پیش‌رو آشکارتر شده است از جمله علی خضریان و احمد نادری، دو عضو مجلس در آخرین اظهارنظرهای خود به این موضوع اشاره داشتند.

خضریان تاکید کرد: «ترامپ احتمال تحت تاثیر اسرائیل بخواهد جنگ مجددی را آغاز کند و آرایش نظامی آمریکا نشان می‌دهد که هر لحظه ممکن است حمله شروع شود.»

نادری نیز در گفتگویی با شبکه خبر گفت: «نمی‌خواهم دل مردم را خالی کنم اما باید آماده باشیم، احتمال جنگ وجود دارد.»

در مقابل محمدجواد لاریجانی در آخرین تحلیل خود، احتمال از سرگیری جنگ را ۶۰ درصد اعلام کرد و حسین کنعانی مقدم، از فرماندهان سابق سپاه و تحلیلگر سیاسی هم در مصاحبه‌ای، بر این موضوع تاکید داشت که آمریکا از فرصت آتش‌بس و مذاکره برای فراهم کردن مقدمات جنگ بعدی استفاده می‌کند.

کنعانی مقدم به این موضوع نیز اشاره کرد: «آمریکا می‌خواهد تا چند سال وضعیت را همین طوری بدون جنگ و مذاکره نگه دارد، این شرایط نه جنگ و نه صلح اصلا به نفع ما نیست و باید آن را در هم بشکنیم. فقط یک راه پیش رو داریم، باید هزینه آمریکا در دریای هند و عمان را آنقدر زیاد کنیم که خودشان محاصره را کنار بگذارند و بروند.»

این دوگانه، فضای تصمیم‌گیری و تحلیل را در وضعیت پیچیده‌تری قرار داده است؛ به‌گونه‌ای که هم‌زمان دو روایت «بازدارندگی فعال» و «احتمال درگیری قریب‌الوقوع» در فضای عمومی و رسمی جریان دارد.

مجموعه تحولات اخیر نشان می‌دهد که وضعیت کنونی نه در چارچوب صلح پایدار تعریف می‌شود و نه در وضعیت جنگ فعال قرار دارد؛ بلکه نوعی «تعلیق امنیتی» بر منطقه حاکم شده است.

خبرنگار : عاروان

نظر شما
    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است!
© کلیه حقوق این وب سایت برای پایگاه خبری نگاه ایرانیان نیوز محفوظ است.
website designed by Nonegar PArdazesh , developed by Nonegar